Zomerschoenen, wat is de trend?

Zomerschoenen, wat is de trend?

Guess who’s back? Ieders beste vriend, de zon! Heerlijk. Het wordt dus ook weer tijd voor de zomerse outfit. Maar wat zijn nu de trends? Nike Air Max, Vans, Jordans of nog iets heel anders?

Om die vraag te kunnen beantwoorden heb ik voor jullie wat research gedaan. Zo heb ik winkels bezocht door nagenoeg heel het land en een aantal magazines gelezen, zoals het altijd vol met vette schoenen staande ”sneaker freaker” magazine.

Uiteraard is de trend afhankelijk van wat voor soort man je bent. Maar laten we even uitgaan van de sneakergekke man. Wat dat betreft zijn er vele trends te ontdekken. Hierbij is het opvallend dat het dit jaar niet óf hoge schoenen zijn óf lage schoenen. Dit jaar kan het beide. Zo heb je de al een tijdje in de mode zijnde Vans. Deze schoen wordt constant doorontwikkeld met zowel hoge als lage modellen. Ook de differentiatie in de kleuren doen het goed bij de consument, want Vans worden aan de lopende band verkocht.

Wie een beetje exclusief wil zijn moet naar de sneakerzaakjes die je in elke stad zo’n beetje vind aan de rand van het centrum. Daar hebben ze namelijk de Vans met unieke designs, zoals je hiernaast kunt zien.  

Terug van weggeweest is Puma! De vroeger zo grote fabrikant was een tijdje uit beeld, maar slaat deze zomer keihard terug. Zo hebben ook zij opgemerkt dat lage schoenen het goed doen de laatste tijd. Ook zij kwamen dus met lage schoenen.

En hoe! Puma heeft deze prachtig vormgegeven en voorzien van verschillende kleuren.

Ook zijn zij een samenwerking aangegaan met het streetwear label ‘Undefeated’ en zeg eerlijk, het resultaat mag er zijn!

De laatste trend op schoenen gebied zijn de Nike Jordans. Veel house- en hiphop liefhebbers hebben deze schoenenin het verleden al omarmd en nu worden ze ook bij het grote publiek populair. Wil je een wat meer streetwear-achtige look, dan zijn deze schoenen op dit moment voor jou de beste keuze.

Keuze genoeg dus. Succes met je sneakerkeuze!

Bekijk het complete overzicht van webwinkels met de beste schoenen van 2012 op Mannenstyle.nl/schoenen!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram