Mannen blijven jagers…

herenoverhemd

Mannen blijven jagers…

herenoverhemdMannen blijven jagers…

Wij mannen blijven jagers, aldus onderzoek van Ruigrok over het verschil in koop- en winkelgedrag tussen mannen en vrouwen. Waar wij  mannen recht op ons doel af gaan, de prooi besluipen en de ‘kill’ maken, kunnen vrouwen heerlijk van winkel naar winkel struinen zonder iets te kopen.

De evolutietheorie van Darwin

Waar gaan er niet te lang bij stilstaan, maar om het verschil tussen mannen en vrouwen te kunnen verklaren moeten we terug naar de evolutietheorie van Darwin. In zijn beroemde boek “In the origin of species” wordt het verschil verklaard. De basis van het verschil tussen mannen en vrouwen ligt in de ‘struggle for life’. De essentie van de theorie is dat organismen (waaronder de mens) door natuurlijk selectie veranderingen ondergaan. Degene die zich goed kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, overleven. En anderen die dat niet goed kunnen overleven niet. Doordat de mens een sociaal dier is gingen ze miljoenen jaren geleden al samenwonen. En specialiseerden mannen en vrouwen zich waardoor verschillen tussen de seksen zijn ontstaan.

En die verschillen zien we in het dagelijks leven natuurlijk nog steeds.

Overhemden.com maakt het makkelijkOverhemd kopen

Mannen winkelen functioneel, gaan recht op hun doel af. Waar vrouwen winkel in, winkel uit kunnen gaan en zich rustig en op hun gemak kunnen laten inspireren, gaat de man voor ‘de hunt’. De kill.

Met die ‘kill’ in het achterhoofd is overhemden.com ingericht. Een winkel waar mannen niet in verdwalen, nauwelijks afleiding hebben, maar makkelijk en snel hun favoriete overhemd vinden. Uit onderzoek is gebleken dat mannen het liefst een overhemd selecteren op basis van boordmaat en kleur van het overhemd dat ze zoeken. Opvallend is het dat maar weinig webwinkels daar rekening mee houden. Zo niet overhemden.com.

Vinden op boordmaat

De standaard maatvoering van overhemden is gebaseerd op boordmaten. Op overhemden.com kan je heel eenvoudig op basis van je boordmaat alle overhemden bekijken. De overhemden zijn verkrijgbaar van boordmaat 38 tot en met boordmaat 46. Overigens is het heel eenvoudig om zelf even je boordmaat op te meten. Pak een centimeter en leg die om je nek (ter hoogte van je adamsappel). Laat ongeveer 1 centimeter ruimte (om te kunnen blijven ademen). Het aantal centimeter dat je meet is je boordmaat.

Vinden op kleur

Om recht op het doel af te kunnen gaan, zijn alle overhemden ook ingedeeld op kleur op overhemden.com. Zodat mannen snel en overzichtelijk hun keus kunnen maken. Van rood tot zwart en van wit tot roze. Alle overhemden snel te kiezen op basis van je favoriete kleur dus.

Wat is jouw favoriete kleur overhemd?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram