De trends op het gebied van domotica

Domotica producten

De trends op het gebied van domotica

Domotica productenDomotica is iets waar je als mens dagelijks mee te maken krijgt, maar toch sta je daar vaak niet bewust bij stil. Vroeger had je ‘het huis van de toekomst’ waar het bedienen van gordijnen en lampen van een afstand toekomstmuziek leek te zijn.

Tegenwoordig wordt het allemaal steeds normaler, zijn de producten beschikbaar en online te bestellen. Bovendien zijn er veel interessante trends op het gebied van domotica (huisautomatisering) waar te nemen. De techniek van toen is nu beschikbaar en bereikbaar is voor iedereen.

In dit artikel daarom een overzicht van de ontwikkelingen binnen de domotica markt.

Wat is domotica?

Domotica wordt ook wel het domein van de huiselijke elektronica genoemd. Het gaat hierbij vooral om de technologie die ervoor zorgt dat de kwaliteit van wonen en leven verbeterd wordt. Sensoren staan in voor de bediening van actuatoren. Dit wordt gerealiseerd dankzij de tussenkomst van een computer of controller.

Pas in de twintigste eeuw kwam er een doorbraak op het gebied van domotica. De integratie van verschillende systemen en de mogelijkheid om met elkaar te kunnen communiceren zorgden voor de nodige verbeteringen en ontwikkelingen. Nu kun je domotica bijna overal terug vinden in een woning dankzij de ethernet aansluiting.

De mogelijkheden van domotica zijn enormHashop.nl

Domotica heeft ongekend veel mogelijkheden en deze lijken zich alleen maar verder uit te breiden. De technologie ontwikkelt zich in razend tempo en domotica groeit daar natuurlijk in mee. De computer, smartphone en tablet hebben domotica natuurlijk sterk vereenvoudigd, waardoor er talloze mogelijkheden gecreëerd kunnen worden. Zo kun je gemakkelijk met beveiligingscamera’s aan de slag en zijn er de elektronische dimmers om verlichting aan te passen naar behoefte. Deze producten zijn allemaal verkrijgbaar bij een gespecialiseerde domotica winkel.

Domotica in het dagelijks leven

Misschien ben jij gewend om het niet anders te doen, maar online boodschappen doen maakt net zo goed onderdeel uit van domotica. Wat dacht je verder van temperatuursensoren die de juiste temperatuur in huis regelen? Misschien heb jij ook wel een applicatie op je smartphone waarmee je de verlichting in huis aan- en uit kunt zetten of waarmee je een bepaalde sfeer in de woon- en slaapkamer kunt regelen. Heb je een dag hard gewerkt? Je kunt dan de sauna in je huis op de juiste temperatuur laten instellen via je eigen smartphone. Dit is allemaal mogelijk dankzij domotica!

De populairste domotica trends op dit moment

Er zijn een aantal interessante trends die de moeite waard zijn om te benoemen. Zo kun je dankzij een applicatie op je smartphone gewaarschuwd worden bij mogelijke rookontwikkeling in huis. Een uitstekende aanvulling op de al bestaande rookmelder. De Nike Fuelband is interessant als je wilt weten hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt. En wat dacht je van de Samsung smartwasher-app, waarmee je zelf kunt bepalen wanneer je wasmachine gaat draaien?

Kortom, domotica heeft ongekend veel mogelijkheden en zal zich in de toekomst alleen nog maar verder ontwikkelen en uitbreiden.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram