Een laptop? Dat is zo 2014!

Een laptop? Dat is zo 2014!

Samsung galaxy note 4Had jij vroeger ook een ‘koelkast’ van een pre-paid Nokia of een Swing van KPN  die niet in je broekzak paste? Wat hoopte je toen dat het volgende model kleiner zou zijn zeg.  Tegenwoordig zijn deze mobiele telefoons vervangen door smartphones die als maar smarter én groter worden.

Dit moet ook wel, want wij willen steeds meer kunnen doen met onze ‘telefoon’. Bellen, whatsappen, internetten, notities opslaan, e-mailen, je agenda bijhouden, internetbankieren, foto’s en video’s maken, apps downloaden om bijvoorbeeld te sporten of te gamen, televisie kijken en noem maar op.

Waar heb je je laptop dan nog voor nodig?!

Voor de ‘grotere’ dingen zoals Photoshoppen of documenten opmaken heb je wel een laptop nodig. Maar voor de meeste dagelijkse dingen gebruik je gewoon je telefoon. Deze heb je altijd bij de hand, je hoeft niet te wachten tot hij opgestart is, met één klik op je app ben je al op Facebook, swipe en je kan een foto maken.. Het enige nadeel is dat je telefoonscherm vaak net iets te klein is.

Samsung Galaxy note 4 vs Laptop

Laat Samsung daar nu weer wat op bedacht hebben! De meest veelzijdige smartphone ooit; Samsung Galaxy Note 4. Deze smartphone heeft op dit moment het grootste scherm. Een 5.7 inch display met maar liefst een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Deze QHD-resolutie zorgt voor een verbeterde schermkwaliteit en haarscherpe foto’s en video’s, die je maakt met de 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterzijde.

Selfies maak je met de 3.7 mp camera aan de voorzijde. Ik heb nog nooit een laptop gehad waar je makkelijk foto’s mee kan maken, die is hier veel te log voor. Wil jij je foto’s bewerken als een echte pro? Samsung heeft een camera app waar je een heel scala aan foto bewerking opties hebt. Bye bye Photoshop, I can do it all on my Galaxy Note 4!

Ik ben groot fan van mijn smartphone met touch screen. De meeste laptops hebben dit geeneens. De Galaxy Note 4 van bijvoorbeeld T-Mobile heeft het nu nog makkelijker gemaakt doordat je een Stylus pen (S-pen) kan gebruiken op je scherm. Hiermee kan je o.a. notities schrijven, dingen annoteren en digitaal knippen. Het werkt het nog niet zo soepel als pen en papier, maar je laptop beschikt niet eens over deze optie.

Al deze opties betekent vast inleveren op je batterijduur. Nou nee. Bij normaal gebruik kan je met de Galaxy Note 4 zo’n twee dagen vooruit. Is jouw smartphone ook altijd leeg wanneer je hem nodig hebt? Dan is wat ik je nu ga vertellen een groot pluspunt. Samsung heeft sinds de S5 een geweldige extreme spaarstand ingebouwd. Hiermee kan je nog zo’n 24 uur vooruit op nog 10% batterijcapaciteit. Weer 1-0 voor je Galaxy Note 4 ten opzichte van je laptop.

Conclusie: Daar eerst de laptops steeds mobieler en kleiner werden, worden de smartphones nu zo doorontwikkeld dat ze de laptop kunnen gaan vervangen. Samsung Galaxy Note 4 is de eerste die hier goed in is geslaagd. Een productieve krachtpatser waar je niet zonder kan en die met zijn stalen frame en kunstleren achterkant er ook nog eens super vet uit ziet!

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram