Trend: het openen van je eigen webshop

Trend: het openen van je eigen webshop

webshop openen Anno 2014 is het openen van je eigen webshop gemakkelijker dan ooit tevoren. De concurrentie op het internet is groot, maar met de juiste aanpak kan jouw webwinkel binnen no time een succesvolle online onderneming worden.

Op deze pagina hebben we al een lijstje gemaakt van een aantal succesvolle grote online kledingwinkels. Op het moment dat je zelf overweegt een webwinkel te openen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Deze zaken zetten we graag voor je op een rijtje.

Kan iedereen een webshop beginnen?
In principe kan iedereen een webwinkel starten en zijn er op enkele uitzonderingen na ook geen verplichte vergunningen nodig. Over het algemeen heb je weinig startkapitaal nodig, wat het een erg toegankelijke business maakt. Veel mensen beginnen hun webshop vanuit huis, waardoor je geen kosten hoeft te betalen voor opslag en huur. Je doet er verstandig aan om voor het starten van je webwinkel een ondernemingsplan op te stellen.

Wat heb ik concreet nodig voor het openen van een webshop?

Het eerste wat je nodig hebt bij het opzetten van een eigen webwinkel is een domeinnaam. Een domeinnaam is vaak het eerste wat een potentiële klant ziet en om die reden erg belangrijk. Sinds 2008 zijn er naast de traditionele domeinextensies (.nl, .com, .org etc) ook zogenaamde top level domeinen beschikbaar. Dit zijn nieuwe uitgangen, zoals bijvoorbeeld .shop, die het opnieuw mogelijk maken om een sterke domeinnaam te verkrijgen. Het registreren van zo’n domeinnaam kan bijvoorbeeld op deze website.

Nadat je de eerste stap genomen hebt, is het belangrijk dat je kiest voor de juiste webhosting en webwinkel software. Omdat het opzetten van een eigen webwinkel een populaire bezigheid is, zijn er veel bedrijven die deze software aanbieden. Zorg er in ieder geval voor dat je webwinkel er betrouwbaar uit ziet door je aan te sluiten bij de Nederlandse Thuiswinkel organisatie. Daarnaast zijn er ook een aantal regeltjes waar je je als beginnend ondernemer aan dient te houden. Meer informatie over deze regels vind je op de website van de Kamer van Koophandel.

Tot slot heb je bij het openen van een webshop natuurlijk ook verpakkingsmateriaal en producten nodig. Hoe je aan deze producten komt, is natuurlijk erg afhankelijk van wat je wilt verkopen.

Conclusie

Het opstarten van een webwinkel is gemakkelijk, maar om je webwinkel tot een succes te maken zul je er veel tijd in moeten investeren. Zorg ervoor dat je online gevonden wordt en dat jouw webshop een unieke positie inneemt!

Beeldrechten: Flickr Internet Ministerio TIC Colombia CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram